Lange levensduur

Hoe lang EPDM nu juist meegaat, is nog niet echt duidelijk. Feit is dat het een heel lange levensduur heeft! Het VESP spreekt zelf van een levensduur van meer dan 70 jaar onderbouwd vanuit verschillende studies. 

Een mooi voorbeeld is natuurlijk de luchthaven van Chicago waar het allereerste EPDM-dak werd gelegd in 1963 en nog altijd meegaat. 

Ultrabeschermend

Een ander voorbeeld van de sterkte en lange levensduurte van EPDM vinden we terug in  in Oekraïne. Om de staalconstructie rond de kerncentrale van Tsjernobyl langdurig te beschermen, kozen de ingenieurs die toezien op de veiligheid van de kernrampplek voor EPDM als oplossing. Alles samen beschermt 12.000 m² Sure-Seal de buitenisolatie van de sarcofaag tegen ozon, UV-straling.

Klimaatimpagct-ecologische-voetafdruk

Lage CO²-uitstoot bij productie

EPDM heeft in vergelijking met andere materialen een lage beperkte CO2-uitstoot bij de productie. Volgens IBU en FDES beperkt de impact van EPDM-membranen zich tot 3,95 kg CO2 -equivalenten. Duurzame EPDM draagt niet alleen bij aan een milieuvriendelijker bouwproject maar het biedt ook financiële voordelen op lange termijn. Energiekosten stijgen. Bouweisen worden strenger. Vooraf slim nadenken over de juiste materialen voor het concept van een gebouw voorkomt opstapelende kosten door de jaren heen en verhoogt bovendien de vastgoedwaarde door de duurzame uitstraling van het gebouw.

Hoge bescherming tegen extreme weersomstandigheden

In het licht van extreme weersomstandigheden is de veerkracht van gebouwen cruciaal. De hagelbestendigheid van de gebouwschil is een essentiële factor, waardoor EPDM een voorkeurskeuze is.

Volgens de norm EN13583 zijn de hagelprestaties van EPDM-membranen top. Zelfs in extreme weersomstandigheden behouden deze membranen hun integriteit, wat ze een betrouwbare keuze maakt. 

Ten slotte heeft EPDM als materiaal intrinsiek een enorme elasticiteit. Volgens het VESP spreekt met zelf boven de 400%. Dankzij deze eigenschap ontstaan er geen scheuren of barsten wanneer het wordt blootgesteld aan hitte en koude en bovendien is EPDM-rubber volledig resistent tegen UV-stralen van de zon. Met andere woorden, een dakbedekkingsmateriaal dat tegen een stootje kan. 

EPDM tegen extreme weersomstandigheden

EDPM tegen hagelinslag

ATG-label bij onze producten

Iedere bouwheer streeft hetzelfde doel na: dat zijn investering voldoet aan de verwachte prestaties en dat deze duurzaam is. Om duidelijk te maken dat onze producten geschikt zijn, hebben ze elk een ATG-label uitgegeven door de BUtgb

  1. Betrouwbaarheid: Een ATG-certificaat bevestigt de kwaliteit en prestaties van het EPDM membraan, wat betekent dat het betrouwbaar is voor langdurig gebruik.
  2. Garantie: Met een ATG-certificaat ben je verzekerd van een product dat voldoet aan strenge normen en specificaties, wat extra gemoedsrust geeft voor bouwprojecten.
  3. Duurzaamheid: EPDM membranen met een ATG-certificaat zijn getest op hun duurzaamheid en weerstand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze een slimme keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.BUtgb